RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Onthulling nieuwe naam dorpsschool Loenen

De Tweede Stee en De Poort in Loenen gaan op 1 augustus 2024 samen verder als één basisschool. Daarbij hoort ook een nieuwe naam. Leerkrachten onthulden alvast de nieuwe naam van hun basisschool. Chantal Hagen, directeur: ,,Heel Loenen kon meedenken over een nieuwe naam voor onze school. Daar is ook goed gehoor aangegeven. Met trots mogen we dan ook onthullen dat onze school vanaf augustus ‘De Waterval’ heet.''

De jury bestond uit leerlingen, 2 ouders en afgevaardigde teamleden van beide scholen. Zij hebben in samenspraak met hun achterban de naam gekozen. De onderbouwing van de jury om voor de naam ‘De Waterval’ te kiezen was dat de naam goed past bij Loenen en het is een gemakkelijke naam om uit te spreken, zelfs voor kleuters.

Onthulling

Alle kinderen en leerkrachten verzamelden zich bij het Lonapark voor een bijzonder moment: de verhuizing naar de nieuwe school aan de Hoofdweg. De sfeer zat er meteen goed in, mede dankzij de aanwezigheid van enkele orkestleden van Olto die alles muzikaal begeleidden.

Met allerlei spullen onder de arm, denk aan etuis, boeken, puzzels en meer, liepen de kinderen en leerkrachten in een lange rij onder begeleiding van de vrolijke klanken van Olto naar het schoolplein. Daar stonden ouders en verzorgers al te wachten. Een feestelijk versierde klassenbak stond klaar om de meegebrachte spullen in te verzamelen. Dit symboliseerde de gezamenlijke verhuizing. Allemaal aangekomen op het schoolplein was het tijd voor de onthulling van het nieuwe naambord. Ook waren beide besturen aanwezig voor deze feestelijke gebeurtenis. Na een korte speech kregen de leerkrachten de eer om te helpen bij de onthulling van het nieuwe naambord. Met spanning werd er afgeteld van drie naar één. Met luid applaus en gejoel werd de nieuwe naam onthuld: De Waterval. Dit moment markeerde niet alleen de onthulling van de nieuwe naam, maar ook het begin van een nieuw hoofdstuk voor de schoolgemeenschap.

Om deze bijzondere dag extra speciaal af te sluiten, werd gezamenlijk de zomervakantie ingeluid met de schoolbel. Daarna kregen ouders en kinderen de gelegenheid om een rondje door de school te lopen en alvast een kijkje te nemen voor de vakantie begint.

Nieuw schooljaar

Vanaf het nieuwe schooljaar gaan de 2 scholen samen als basisschool De Waterval. Op de locatie aan de Hoofdweg (voormalige basisschool De Poort) zijn noodlokalen geplaatst waardoor alle leerlingen op dezelfde locatie onderwijs krijgen. Uiteindelijk komt er een nieuw schoolgebouw aan de Reuweg (voormalige basisschool De Tweede Stee) in Loenen.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Het weer in Apeldoorn

booked.net

Luister Radio Apeldoorn