RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Onthulling nieuw kunstwerk aan de Loolaan

Er wordt een nieuw kunstwerk geplaatst aan de Loolaan (hoek Bosweg). Op vrijdag 26 januari zal het nieuwe kunstwerk worden onthuld. Met ‘The smile of victory’ verbeeldt kunstenaar Eveline Kieskamp een marathonloper die met vastberadenheid de laatste meters richting de finish rent. Het beeld is gemaakt ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van de Stichting Midwintermarathon.

De hardloopster rust met haar voet op boomwortels. Een verwijzing naar de natuurlijke omgeving van Apeldoorn, maar ook naar de marathon die is geworteld hier in Apeldoorn en in de harten van de vrijwilligers en supporters. De kunstenaar wil met het beeld mensen inspireren om met vastberadenheid en doorzettingsvermogen de moeilijke dingen van het leven te overwinnen.

Het beeld wordt onthuld op vrijdag 26 januari om 13.30 uur door wethouder Peter Messerschmidt, voorzitter van de Stichting Midwintermarathon Frans Mulderij en kunstenaar Eveline Kieskamp. Stadsdichter Peter-jan de Wilde zal bij de onthulling een gedicht voorlezen ter ere van 50 jaar Midwintermarathon.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn