RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Online ruilspel als tijdverdrijf in Apeldoorn

APELDOORN - Door de maatregelen tegen het coronavirus zitten veel mensen thuis. Om toch iets te doen te hebben, bedachten de 12-jarige Lize Marie ten Brinke en haar familie uit Apeldoorn een online ruilspel voor het goede doel.

'Je kan niet afspreken met andere vrienden en daarom hebben we dit bedacht', vertelt ze. 'Het begon met een theezakje en het idee dat elke avond online te ruilen voor betere en duurdere spullen.' 

Bekijk de beelden. De tekst gaat eronder verder. 

Ruilspel om geld op te halen

Geen school en vooral thuisblijven is een behoorlijke opgave. En met vijf broertjes en haar ouders, is het best een puzzel voor haar gezin om alles zo gewoon mogelijk door te laten gaan.

Toen duidelijk werd dat de maatregelen nog wel even gingen duren, overlegden de ouders met hun oudste kinderen. 'We hebben toen gezegd, het wordt best een ingewikkelde tijd dus hoe gaan we dat op een leuke positieve manier ombuigen', vertelt vader Jurrien ten Brinke.

Het uiteindelijke resultaat van de ruilhandel wordt na afloop verkocht. Dat geld gaat naar de goede doelen. Lize Marie hoopt op iets groots. 'Een auto of een boot, dat zou ik echt leuk vinden als dat lukt. En dat gaan we dan ook weer proberen te ruilen.'

De familie hoopt uiteindelijk zelfs een miljoen euro op te halen.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn