RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Onderwijs Apeldoorn vraagt op Marktplein aandacht voor de toekomst

APELDOORN - Op 30 en 31 januari organiseren de onderwijsvakbonden een landelijke staking voor het basisonderwijs, het voortgezet onderwijs en het speciaal onderwijs. Drie grote schoolbesturen in Apeldoorn (PCBO, Leerplein055 en de Veluwse Onderwijsgroep) organiseren in dat kader op vrijdag 31 januari een manifestatie op het Marktplein in Apeldoorn om aandacht te vragen voor de toekomst van het onderwijs. Ruim 600 onderwijscollega’s hebben aangegeven naar de manifestatie te komen.

De scholen van Leerplein055, PCBO Apeldoorn en de Veluwse Onderwijsgroep verzorgen basisonderwijs en voortgezet onderwijs aan leerlingen in Apeldoorn en de omliggende dorpen. In Apeldoorn sluiten alle basisscholen de deuren .

Op vrijdag een manifestatie met een ode van Peter Heerschop aan het onderwijs
De manifestatie in Apeldoorn bestaat uit een tocht vanaf Vue Apeldoorn naar het Marktplein. Hier komen alle leerkrachten samen voor een kort programma waarin Peter Heerschop een ode zal geven aan het onderwijs. Afsluitend wordt er op het podium een boodschap voor de toekomst van het onderwijs ondertekend door drie leraren en wethouder Nathan Stukker. Verder worden er petitiekaarten verzameld die ondertekend zijn door de aanwezigen. De petitiekaarten worden door de gezamenlijke onderwijsbesturen naar de politiek in Den Haag gestuurd.

Ook speciaal onderwijs vraagt om meer structureel geld
Ook in Apeldoorn heeft het onderwijs te maken met een oplopend lerarentekort, verandering van ondersteuningsvragen en verschillende maatschappelijke uitdagingen. Het basis-, voortgezet- en speciaal onderwijs hebben meer structureel inzetbaar geld nodig om te zorgen dat leerlingen het onderwijs krijgen waar ze recht op hebben, de werkdruk verder wordt verlaagd en het carrièreperspectief wordt verbeterd.

Programma
13.00 uur         Verzamelen Vue Apeldoorn en aansluitend tocht naar Marktplein.
                      De tocht van de Nieuwstraat naar het Marktplein gaat over de Hoofdstraat - Deventerstraat - Marktplein - eindigend op het Marktplein.
13.30 uur         Programma op het marktplein onder leiding van Peter Heerschop
14.00 uur         Einde Manifestatie

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn