RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Ondanks afsteekverbod veel onrust op oudejaarsdag

De vuurwerkshows tijdens de jaarwisseling in Apeldoorn en Uddel gingen ondanks de weersomstandigheden toch door. De 3 shows werden bezocht door ongeveer 6000 personen.

In heel Apeldoorn gold er Oudejaarsdag een afsteekverbod, ondanks dat verbod werd er alsnog consumentvuurwerk afgestoken.  ,,We hadden niet de illusie dat het hier stil zou zijn op 31 december’’, geeft burgemeester Ton Heerts aan. ,,Verandering van een traditie kost nou eenmaal tijd. Bij het handhaven van het afsteekverbod hebben we vooral ingezet op illegaal vuurwerk en excessen. Wat we vooral hebben laten zien dat je ook op andere manieren gezellig en veilig de jaarwisseling kan vieren. Met 3 grote vuurwerkshows en ruim 40 activiteiten georganiseerd door onze bewoners en ondernemers.’’

Ongevallen 

Tijdens deze jaarwisseling werd Apeldoorn opnieuw geteisterd door vernielingen en verschillende branden. De brandweer moest tijdens de jaarwisseling 24 keer uitrukken voor een brand, waaronder 2 autobranden. Gelre Ziekenhuizen spreekt van een drukke jaarwisseling. In Apeldoorn werden 2 patiënten behandeld met vuurwerkletsel. Daarnaast werd de spoedeisende hulp meerdere keren bezocht door personen met een overschot aan alcohol in hun bloed. De komende week inventariseert de gemeente de schade aan objecten in de openbare ruimte en openbare gebouwen.

Verbindende activiteiten

De gemeenteraad besloot afgelopen jaar om naast centraal georganiseerde aftelfeesten, inwoners, ondernemers en lokale verenigingen uit te nodigen om tijdens de jaarwisseling verbindende activiteiten te organiseren. Tijdens de jaarwisseling werden ruim 40 activiteiten georganiseerd.

 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn