RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Officiële opening van interactief afvalscheiding-station bij Kinderparadijs Malkenschoten

Bij het Kinderparadijs Malkenschoten is op woensdag 5 april een officiële opening geweest van een interactief afvalscheiding-station op het Smulterras. Deze opening werd samen met wethouder Danny Huizer en kinderburgemeester Jolie gedaan, onder toeziend oog van Binky. Danny Huizer is sinds 2022 wethouder en is onder andere verantwoordelijk voor klimaat en afvalbeleid.

Bij dit interactief afvalscheiding-station leren kinderen welk afval in welke afvalbak moet, wat er met dat afval gebeurd en waarom het belangrijk is dat materiaal gerecycled wordt. In de wand zitten sensoren die geluid maken zodra er iets in een van de afvalbakken wordt gegooid, waardoor het een spelletje wordt. Daarnaast is afvalscheiding ook het thema in een vrolijk nieuw liedje in de Binkyshow. Deze nieuwe spelvorm sluit aan bij de uitbreiding van educatie op de kinderboerderij over klimaat en milieu en wat je daar in je eigen leefomgeving aan kan bijdragen.

Met deze toevoeging draagt Accres bij aan de gemeentelijke doelstelling om bewustwording te creëren over afvalstromen en afvalbeleid, wat helpt in het streven naar een afvalvrije gemeente in 2050.  

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn