RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Oener Koefeest met familieweide en cross

De 166ste editie van het Oener Koefeest dat gehouden zal worden op donderdag 19 oktober krijgt er een aantal nieuwe activiteiten bij. Zo wordt er aan de Kerkweg in Oene, naast de veetentoonstelling, een familieweide ingericht.

Dat is het idee van Arno Berghorst, die de opvolger is van voorzitter Teuni Nooteboom. In 2010 heeft Nooteboom de cross aan het feest toegevoegd. De cross is uitgegroeid tot de grootste trekker van het programma. Nooteboom was 24 jaar bestuurslid, waarvan hij 17 jaar voorzitter was. Nu blijft hij vrijwilliger en adviseur voor het evenement.

Op de familieweide komt er een tent te staan, waarin vele activiteiten zullen plaatsvinden. In het voorste deel van de tent gaat de horeca staan, die in de handen ligt van cateraar Ertan Berdo van de Baron uit Epe. In de weide vinden verschillende kinderspelen plaats, waardoor het samen ligt met de cross. De Oener Koefeest Veekeuring wordt gehouden in een andere tent aan de Kerkweg.

De rommelmarkt vindt dit keer plaats in en om het Kulturhus. Voor de warenmarkt die in het centrum van Oene staat is er interesse vanuit heel het land. Het evenement is nog steeds gratis toegankelijk ondanks de gestegen kosten. Het bestuur heeft om deze reden de VMI en Hamer installatietechniek aangewezen als hoofdsponsors.

Het Koefeest begint al op woensdag met het voetbaltoernooi voor de scholieren en een prestatieloop. Daarna vindt de huisdierenkeuring plaats. ’s Avonds is er eerst Oene Got Talent met daarop aansluitend de Koefeest Muziek Bingo. Binnenkort komt ook De Koefeestkrant uit, die is gevuld met reportages over het programma. Ook vertellen (oud)inwoners wat het Koefeest voor hen betekent als samenbreng van het dorpsgemeenschap.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn