RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

OBS De Rietendakschool wint de ZwemChallenge

OBS de Rietendakschool heeft de ZwemChallenge voor scholen gewonnen. De beker werd uitgereikt aan de leerlingen van groep 7 en 8 door Jacqeline Veldhuizen van Aquacentrum Malkander.

Aquacentrum Malkander en Sportservice Apeldoorn (beide onderdeel van Accres) organiseren elk jaar in samenwerking met de gemeente Apeldoorn de Nationale ZwemChallenge die gratis is voor basisscholen. De ZwemChallenge is bedoeld voor kinderen uit groep 7 die niet of niet meer zwemvaardig zijn. Leerlingen nemen het op tegen hun klasgenoten en gaan de uitdaging aan om te kijken wie het beste het parcours kan afleggen. Op deze manier wordt ook de zwemveiligheid van leerlingen getest. Afgelopen schooljaar hebben er in Apeldoorn ruim 650 leerlingen van 14 basisscholen meegedaan. OBS de Rietendakschool won de ZwemChallenge door met elkaar het beste resultaat te behalen.

Zwemveiligheid
Je zwemvaardigheid neemt af als je niet regelmatig blijft zwemmen. Jaarlijks zijn er in Apeldoorn ruim 60 kinderen die niet meer voldoen aan het niveau dat ze hebben gehaald bij het hoogste zwemdiploma. Gemiddeld gaan er 45 kinderen van de basisschool af zonder zwemdiploma. Om dit aantal te verlagen, is onder andere de ZwemChallenge bedacht. Aquacentrum Malkander en Sportservice Apeldoorn geeft zo een bijdrage aan het bevorderen van de zwemveiligheid in Apeldoorn.

Deelnemen
De Scholen die mee willen doen aan de ZwemChallenge kunnen zich aanmelden via www.malkander.nl/zwemchallenge. Met de Nationale ZwemChallenge wordt getest hoe zwemveilig de leerlingen zijn wat betreft de Nationale Norm Zwemveiligheid. Na afloop ontvangen de leerlingen een deelnamecertificaat en eventueel een persoonlijk advies om het zwemniveau te verbeteren.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn