RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Nostalgie viert hoogtij bij swingende 80’s party Zwitsalterrein

Een droomavond voor veertig-plussers, waar menigeen al maandenlang naar uitkeek: ‘the Original 80’s Party’ die zaterdagavond plaatsvond op het Zwitsalterrein. Honderden bezoekers kwamen uitgedost in jaren ’80 outfit naar de Vlijtseweg om los te gaan op alle grote hits uit ‘hun’ prachtige decennium.
Veel Apeldoorners probeerden last-minute toch nog een kaartje te bemachtigen voor het geheel uitverkochte dansfeest. Het publiek bestaat grotendeels uit bezoekers tussen de 35 en 55 jaar, voor wie alles wat de DJ instart een feest der herkenning is.

Chriet Titulaer, Dynasty en Zeg ‘ns Aaa

Aan de aankleding is veel aandacht besteed. Naast grote afbeeldingen van iconen uit die tijd en grote verlichte Rubik’s kubussen, plaatste de organisatie langs de wanden ouderwetse televisietoestellen en grote schermen waarop fragmenten uit ieders jeugd de revue passeerden. Wie dorstig werd van het dansen, kon een drankje bestellen bij onder andere de ‘Miami Vice Bar’.

The Swing herleeft

Het werd een danslustige avond, zowel de heren als de dames hadden hun best gedaan het tijdperk te typeren in hun uitmonstering, en toonden op de dansvloer hun beste moves. In de grote zaal kwamen alle grote namen en pophits uit de Eighties voorbij. Een vrolijke ruimte vol neonkleuren, bretels en getoupeerd haar swingt als één massa op Whitney Houston, Taylor Dayne en Rick Astley.
Wie destijds in een iets alternatiever scene zat of iets meer dansruimte nodig had, verplaatst zich naar de naastgelegen zaal waarbij vanaf het Popformule-podium oude ‘The Swing’-favorieten van The Cure, Soft Cell en Madness nog eens werden opgelegd. De muziek stond erg hard, waardoor soms amper te horen was welk nummer werd ingezet. Voor het gros van de bezoekers mocht dit echter de pret niet drukken.

Swingende work-out

Wie denkt dat veertigplussers niet meer sportief zijn: het uithoudingsvermogen op de dansvloer blijkt niet onder te doen voor dat in hun tienerjaren. Een opeenvolging van ska-klassiekers ter afsluiting van de avond laat het publiek nog eens langer en harder springen dan op de sportschool zou worden gevraagd. The Original 80’s Party nam rond 01.00 uur afscheid van een uitgelaten Apeldoorns publiek. Verkleed als Madonna of ZZ-Top zullen de gasten waarschijnlijk niet meer het centrum in zijn gedoken, maar dat er nog fiks is nagenoten en er al wordt uitgekeken naar de volgende editie van dit nostalgische feest, lijdt geen twijfel.

 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn