RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Noodweer slaat toe in Gelderland

HOENDERLOO - Op verschillende plaatsen in de provincie is zaterdagavond veel regen gevallen. Dat zorgde voor overlast en, op sommige plekken, ongevallen. Met name in de omgeving van Apeldoorn was het raak.

In Radio Kootwijk liepen aan het begin van de avond woningen onder water en dreigde in andere huizen hetzelfde te gebeuren. De huizen zijn gelegen achter een heuvel, van waaraf het water snel naar beneden stroomt de huizen in. Bewoners en brandweerlieden zijn met vereende krachten bezig de huizen weer te ontdoen van alle water of het water tegen te houden.

Brandweer handelt meldingen af

In Hoenderloo liep de Krimweg op twee plekken helemaal vol met water. Ook liepen en weilanden en kelders vol. De brandweer is met twee voertuigen ter plaatse om alle meldingen van wateroverlast af te handelen. De gemeente is ook aanwezig, omdat de putdeksels omhoog zijn geknald door de kracht van het water.

Afbeelding
Aan de Krimweg in Hoenderloo stond het water al gauw hoog. Foto: Luciano de Graaf

In Apeldoorn kwam de kruising Kayersdijk met de Laan van Malkeschoten blank te staan. Tussen knooppunt Beekbergen en Apeldoorn-Zuid raakte bovendien een bestuurder de vangrail door plotselinge hevige regenval. De politie heeft de Kayersdijk afgesloten voor alle verkeer. De brandweer is aanrijdend.

Ook boven Doetinchem ging het zaterdagavond los:

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn