RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

NK baanwielrennen eind december in Apeldoorn gaan niet door

APELDOORN - De KNWU heeft in samenwerking met de organisatie van de NK baanwielrennen in Apeldoorn besloten de Nederlandse kampioenschappen duur en sprint dit seizoen niet te organiseren. Door de aanhoudende coronamaatregelen is er volgens de wielerunie geen ruimte de wedstrijden door te laten gaan.

De NK waren voorzien van 27 tot en met 29 december in Omnisport Apeldoorn. Met de nieuwe update van de coronamaatregelen vanuit de overheid denken de KNWU en de organisatie dat het niet realistisch is dat ze de wedstrijden binnen afzienbare tijd kunnen organiseren.

"Een kampioenschap op de baan heeft wat ons betreft als voorwaarde dat alle deelnemers de kans hebben om minimaal drie weken op de piste te trainen voorafgaand aan het evenement", zegt Henk van Beusekom, manager sport van de KNWU. "Daar is voorlopig geen uitzicht op. Een eventuele verschuiving van de NK naar februari heeft niet onze voorkeur omdat dan veel renners die op meerdere disciplines uitkomen in voorbereiding zijn op het wegseizoen."

"Voorlopig zijn wedstrijden nog niet toegestaan voor iedereen zonder A-status en mogen er maximaal 30 personen per ruimte aanwezig zijn", licht Rens Kamphuis van organisator Libéma Profcycling toe. "Wij hebben altijd naar de mogelijkheden gekeken vanuit organisatorisch oogpunt, maar voor ons staat het belang van de renners voorop. Uiteraard zijn wij teleurgesteld, maar de situatie vraagt helaas om dergelijke beslissingen."

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn