RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Nieuwe samenwerking van CODA en Royal Talens oogt op creativiteit

CODA en het Royal Talens Experience Centre gaan samenwerken. Het doel van de samenwerking is om mensen te stimuleren en inspireren in hun creatieve expressie. Om dat doel te realiseren gaat het museum en het atelier samen meer activiteiten organiseren. Een eerste arrangement staat gepland voor woensdag 2 november, met een rondleiding in CODA Museum en een workshop in het Royal Talens Experience Centre.

Met een bibliotheek, museum, archief en ExperienceLab is CODA hét cultuurhuis van Apeldoorn, voor inwoners en bezoekers. Coda wil inspiratie geven op het gebied van literatuur, kunst en erfgoed van de stad Apeldoorn. Royal Talens biedt kunstenaars alles wat ze nodig hebben voor hun werk, al ben je professionele kunstenaar of doe je het als hobby.

 Het Apeldoornse bedrijf Royal Talens produceert niet alleen verf en andere materialen, maar biedt ook rondleidingen, workshops en masterclasses aan. CODA maakt voortaan exclusief gebruik van de  producten van het bedrijf Royal Talens. Wie meedoet aan een workshop of ander creatief programma bij CODA werkt dus met de materialen van Royal Talens.

Lady Gaga’s duif

Het eerste arrangement op 2 november begint met een rondleiding in CODA door conservator moderne kunst en vormgeving Els Drummen. De deelnemers bekijken de collectiepresentatie De Verdieping, met speciale aandacht voor de Dove Brooch van Maison Schiaparelli. Lady Gaga heeft deze goudkleurige duiven broche gedragen tijdens de inauguratie van de Amerikaanse president Joe Biden. CODA heeft dit sieraad recent aangeschaft en in hun collectie opgenomen.

Er wordt ook nog een sieradententoonstelling Draagbaar Landschap wordt tijdens de rondleiding bekeken.  Na de lunch in het Experience Centre van Royal Talens gaan de deelnemers daar zelf aan de slag. Onder leiding van docent Gea van Essen maken ze met watervermengbare olieverf een duif op papier.

De workshop kost €89,95, inclusief toegang tot het museum, rondleiding, het gebruik van alle materialen, koffie/thee, iets lekkers, lunch en een verrassing. Tickets zijn te koop op www.coda-apeldoorn.nl

 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn