RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Nieuwe overnachtingsplek op de Veluwe opent binnenkort

Jeroen Helder en Saskia de Kinkelder zijn onder de naam Kazemat Koningsweg een crowdfunding-actie gestart om het laatste stukje af te maken van hun recreatiewoning Kazemat Koningsweg. Het doelbedrag is 25.000 euro en inmiddels hebben 27 pioniers en ambassadeurs meegedaan en staat de teller op ruim 12.000 euro.

Op dit moment is de recreatiewoning bijna klaar. Het verblijf ligt iets verdiept in de grond waardoor planten en insecten direct ter hoogte van de vensterbank te zien zijn en door de grote, panoramische ramen is de gast volledig omringd door groen.

Voor de inrichting en de puntjes op de ‘i’ zijn de 2 ondernemers een campagne gestart om gasten mee te laten doen voor een toekomstig verblijf. De deelnemer krijgt een voucher die 2 jaar geldig is. ,,Ook zorgen we voor leuke beloningen aan de pioniers die meedoen met deze actie'', aldus Saskia.

Winnend ontwerp

Jeroen Helder is architect en eigenaar van jcrarchitecten en heeft in 2021 meegedaan aan de prijsvraag om een recreatiewoning (folly) te ontwerpen op de Veluwe met thema’s camouflage, duurzaamheid en natuurinclusiviteit. Uit de vele inzendingen is Kazemat Koningsweg uitgekozen als één van de winnende ontwerpen. Verspreid over de Buitenplaats Koningsweg zijn in totaal 11 verschillende follies gerealiseerd met elk een bijzondere architectuur. ,,Elke folly is uniek en eigenzinnig en een wandeling langs de elf follies zorgt voor verwondering en een interessante ervaring van de interactie tussen mens en natuur. Vooral door om ons heen te kijken en te verwonderen'', meldt Architect Jeroen Helder.

Bekijk hier de crowdfundingcampagne van Kazemat Koningsweg. De campagne loopt nog tot 28 april 2024 of tot het maximale streefbedrag bereikt is.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn