RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Nieuwe directeur wil van GIGANT culturele hotspot maken

 APELDOORN - Filmhuis GIGANT krijgt een nieuwe directeur. Hij zal per 1 december starten en wil graag aan de slag met de plannen die er voor het filmhuis liggen.

Dirk de Bruin wordt de nieuwe directeur van filmhuis GIGANT. Per december volgt hij Arjen Davidse op, die op 1 oktober zijn functie neerlegde. De Raad van Toezicht heeft De Bruin officieel benoemd.

'Deur staat open'

Hij ziet ernaar uit om te werken aan het plan voor de komende jaren dat er voor het filmhuis ligt. Zo wil De Bruin van GIGANT een culturele hotspot in de streek maken, waar een betaalbare plek voor serieus cultuuronderwijs wordt geboden.

Het moet ook een plek zijn waar samengewerkt wordt met cultuurcoaches, scholen en eigenlijk. “Wie maar wil. De deur staat open”, zegt de nieuwe directeur.

Overstap naar cultuurwereld

De Bruin studeerde sociale geografie en bedrijfskunde en maakte later de overstap naar de cultuursector. Zo werkte hij onder meer voor het Openluchttheater in Den Haag, bij het Animatiefilmfestival in Utrecht en het internationale theater- en muziekfestival Afrovibes in Amsterdam.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn