RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Nieuwe Barretocht met wijn, bier en cocktails

Apeldoorn heeft er een Barretocht bij. Deze keer nog in het kader van het EK Beachvolleybal, maar als het aan organisator Dani Levy ligt is het feest een zomers blijvertje. Deelnemers kunnen tegen betaling van 25 euro gedurende drie avonden hun passe-partout gebruiken om tien drankjes (bier, wijn of cocktail) achterover te slaan. Met een volle kaart ligt er op 21 juli, de laatste avond van de driedaagse,  nog een extra cocktail in het verschiet. In totaal doen dertien horecabedrijven in de binnenstad mee aan het nieuwe evenement dat de naam Beach Barretocht meekrijgt.

Dani Levy heeft ervaring met Apeldoornse bier-barretochten. Iedere keer weet hij iets nieuws te verzinnen. Deze keer op verzoek van de gemeente Apeldoorn die wel ondersteunt, maar geen subsidie verstrekt. ,,Hoeft ook niet’’, zegt Levy.  ,,Het evenement moet zichzelf kunnen bedruipen. Wordt er winst gemaakt, dan gaat dat naar de deelnemende horeca.’’

De Beach Barretocht valt onder de koepel van activiteiten die tijdens het EK Beachvolleybal (start 15 juli) op de kalender staan onder naam ’Beach in the City’. De organisatie hoopt dat bezoekers na afloop van de wedstrijden ook de stad gaan verkennen. ,,Ik wil graag meehelpen om Apeldoorn te promoten. Daarom beperken we de Beach Barretocht niet tot één avond. We maken er een driedaagse van.  Dan hoef je met een passe-partout niet alles op één avond achterover te slaan. Daarnaast houden we het low budget. De organisatie hoeft geen kosten te maken voor glaswerk. Die levert de horeca. De inhoud van het glas bepaalt de horeca zelf. Het merendeel kiest voor de keuze tussen bier en wijn. De richtlijn voor de inhoud van het gevulde glas is 15 cl.’’

Op donderdag 19 juli is de eerste avond, op de slotavond (21 juli) is er in of bij iedere deelnemend bedrijf live muziek. Tien horecabedrijven doen alle drie de avonden mee en schenken op vertoon van het passe-partout een drankje. Op de slotavond voegt de Kapelstraat (met Café Jeroen, De Olifant en Teun) zich daarbij aan. In die straat is dan een grote beach-bar aanwezig waaraan de deelnemers aan de Barretocht bij een volle kaart een gratis cocktail kunnen halen.

De tien deelnemende horecabedrijven zijn De Buren (sangria), Het Stadscafé (cocktail), Oude Huis (wijn/bier), PoolKV (bier/wijn), Alehouse (bier/wijn), Het Achterom (bier/wijn), Café de Paris (bier/wijn), Pianobar de Toffer (bier/wijn), De Festivalbar van het EK Beachtvolleybal aan het Marktplein (bier/wijn) en Gigant (bier/wijn).

Het passe-partout kost 25 euro en is tussen 19 en 21 juli te koop op de markt bij de daar opgebouwde bar.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Het weer in Apeldoorn

booked.net

Luister Radio Apeldoorn