• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Nieuwbouw De Zuiderbroek bereikt hoogste punt

Na een bouwtijd van 7 maanden hebben Woonzorg Nederland, Vérian en Trebbe op 28 februari het hoogste punt van de nieuwbouw van woonzorgcomplex De Zuiderhoek/De Gemzen aan de Gemzenstraat in Apeldoorn bereikt.

Het hoogste punt is een belangrijke mijlpaal in de bouw die volgens goed gebruik ook gevierd wordt. Bestuursvoorzitter van Woonzorg Nederland Cees van Boven, Trebbe-directeur Jeroen Gietema en Judith van de Ven, directeur van Vérian legden samen de laatste dakplaat.

Judith van de Ven: ,,Een mooie mijlpaal binnen de realisatie van een prachtig complex. Vérian kijkt er naar uit woonzorglocatie De Gemzen in gebruik te nemen en op die manier bij te dragen aan de toenemende vraag naar wonen met zorg voor ouderen."

,,De Zuiderhoek / De Gemzen wordt een prachtige plek", zegt bestuursvoorzitter Cees van Boven van Woonzorg Nederland. ,,De behoefte aan toekomstbestendige woningen voor senioren in Apeldoorn is groot, en Woonzorg Nederland is trots daaraan te kunnen bijdragen."

Jeroen Gietema, directeur bij ontwikkelende bouwer Trebbe: ,,Dit hoogste punt onderstreept het harde werken van Woonzorg Nederland en ons team. We zijn super trots dat we een bijdrage kunnen leveren aan de maatschappelijke opgave van Woonzorg Nederland en Vérian en daarmee realiseren wij een fijn thuis voor de toekomstige bewoners.”

Over het project
Op de locatie aan de Gemzenstraat in Apeldoorn werd eerder de huidige locatie van De Veenkamp gesloopt. Aansluitend startte aannemer Trebbe met de realisatie van twee appartementencomplexen, naar een ontwerp van architectenbureau Mecanoo.

Het eerste complex gaat De Zuiderhoek heten, beslaat acht bouwlagen en biedt plaats aan 37 zelfstandige huurappartementen bestemd voor senioren. Het tweede complex krijgt de naam De Gemzen, en omvat twee bouwlagen met 34 zorgappartementen en twee buurtkamers voor ouderen die niet langer zelfstandig thuis kunnen wonen. De appartementen zijn ook geschikt voor mensen met dementie.

De appartementen in De Gemzen worden straks door zorgorganisatie Vérian verhuurd. Zij leveren met een vast team op locatie 24 uur per dag zorg en ondersteuning.

Naast de nieuwbouw van deze twee appartementencomplexen, realiseert Trebbe ook een gemeenschappelijke recreatieruimte in het bestaande woongebouw De Arkel en wordt de entree van dit gebouw vernieuwd. Als alles volgens planning verloopt levert de aannemer het project rond de zomer van 2022 op.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Luister Radio Apeldoorn