RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Nieuwbouw daltonschool Eloy bereikt hoogste punt

Sinds juni 2023 is het komen en gaan met vrachtwagens met bouwmaterialen en dat allemaal voor daltonschool Eloy. Bouwbedrijf Doppenberg heeft de opdracht gekregen om een nieuwe school te bouwen volgens uitvoering van architectenbureau VOM aan de Klingelbeek. Onlangs het hoogste punt bereikt. Een dat werd gevierd.

Alle kinderen en teamleden van daltonschool Eloy en Fris! Kinderdagverblijven hebben het hoogste punt gevierd met de bouwvakkers. Elke groep was welkom om in het nieuwe gebouw te kijken op de begane grond. ,,Wat is het groot!’’ en ,,Wat een grote trap!’’ zijn uitspraken van de kinderen. Na het bezoek heeft elke groep iets achtergelaten voor een warme lunch voor de bouwvakkers. Op deze manier hebben zij de aannemer bedankt voor het bereiken van het hoogste punt.

Op de oorspronkelijke locatie staat een eigentijds gebouw. Het gebouw heeft 2 verdiepingen die sprongsgewijs zijn opgebouwd. ,,Hierdoor past het goed in de groene omgeving en de wijk waarin de school staat’’, meldt een woordvoerder van Veluws Onderwijsgroep. In het ontwerp is goed stil gestaan bij het daltononderwijs wat gegeven wordt en welke eisen dat stelt aan een gebouw. Ook de samenwerking met de kinderopvang is meegenomen in het ontwerp. Daltonschool Eloy en Fris! Kinderdagverblijven willen in de toekomst samen Dalton kindcentrum Eloy vormen.

De scholen worden voorzien van ventilatie die voldoet aan frisse scholen klasse B. ,,Een mooi feit is dat het gebouw bijna energie neutrale (BENG) wordt’’, zegt de woordvoerder. Het energieverbruik ten opzichte van het oude en huidige pand worden aanzienlijk minder, doordat het gebouw straks gasloos is, de thermische schil van het gebouw op nieuwbouwniveau zit en er zonnepanelen op de school komen.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn