• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

NIEUW: Summer-Night Express op de Veluwe

BEEKBERGEN - Ook de VSM is recent weer gestart met haar stoomtreinritten over de prachtige Veluwe. Sindsdien genieten vele vakantiegangers en dagje-uit reizigers dagelijks (behalve op zaterdagen) van een nostalgische stoomtreinrit van Beekbergen naar Dieren en terug.

Nieuw: Summer-Night Express
Bekijk in de vroege avond de Veluwe eens op een andere manier, namelijk vanuit de rijdende stoomtrein! Geniet van de prachtige uitzichten tijdens uw avondrit over de Koningslijn. U komt ogen en oren te kort want de Veluwe is op zijn mooist tijdens het gouden uur, het laatste uur voor zonsondergang. Om helemaal in de romantische sfeer te komen, is het mogelijk om vooraf uw borrelpakket bij te boeken voor een nóg smaakvollere reis!

Voorbereidingen in het stoomdepot
Al vanaf 18:30u kunt u een bezoek brengen aan station Beekbergen waar in het stoomdepot de machtige stoomlocomotief wordt voorbereid om de reizigers met de Summer-Night Express een sfeervolle avond te bezorgen. Hier beleeft u de tijd van vroeger met een zeer omvangrijke collectie stoom- en dieselmaterieel, een grote werkplaats, een prachtig oud stationsgebouw met een authentiek stations kantoor, een grote draaischijf voor het draaien van de stoom- en diesellocomotieven, een rijdende kolenkraan, waterkolommen, vleugelseinen, handbediende overwegen en nog veel meer.

Om 19:15u is het tijd om plaats te nemen: de stoomloc wordt aan de gereedstaande trein gekoppeld en om 19:25u klinkt het vertreksein voor de trein met de deelnemers. Sissend en puffend rijdt de trein in het laatste licht van de dag met een rustig gangetje over de prachtige Veluwe, terwijl de reizigers binnen genieten van de reis en het uitzicht. Om circa 21:00u is de trein weer terug in Beekbergen.

Op overige stations is er geen mogelijkheid on in- en/of uit te stappen.

Tijdig te reserveren
De Summer-Night Express rijdt op de volgende woensdagavonden: 29 juli, 5, 12, 19 en 26 augustus. Tevens zal dit twee keer worden aangeboden op de donderdagavond: 6 en 13 augustus. Tijdig te reserveren op www.stoomtrein.org want vol=vol.

 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Nu op Radio Apeldoorn


Luister live
De Matinee
14:00 tot 16:00