RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Nieuw kerstlied door de Apeldoornse kinderen

De predikant van de Grote Kerk, Bert Schüssler en de dirigent van het Bachkoor Apeldoorn, Joop Schets, hebben de leerlingen van groep 7/8 van alle basisscholen in Apeldoorn uitgedaagd om een nieuw Kerstlied te schrijven. Een kerstlied waarin het kind van nu centraal staat.

Het kerstfeest, dat al eeuwen oud is, gaat over de geboorte van Jezus in een kribbe. De ouders waren arm en moesten vluchten. Ook nu zijn er heel veel jonge kinderen die moeten vluchten, van wie de ouders arm zijn, geen huis meer hebben. Kinderen die geboren worden in een groot vluchtelingenkamp.

Daarover gaan de kinderen nadenken en hun gedachten omzetten in een mooie tekst voor een nieuw kerstlied. Een jury zal beslissen welke tekst het nieuwe kerstlied zal worden. Joop Schets zet die tekst op muziek en in de kerstnacht op maandag 24 december zal het lied door het Bachkoor Apeldoorn worden gezongen in de twee kerstnachtdiensten in een volle Grote Kerk.

Informatie: Gea Logtenberg, telefoon (055) 521 18 27 e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn