RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Mobiele Archeohotspot voor de Veluwe

Tijdens de Nationale Archeologiedagen op 17, 18 en 19 juni wordt de mobiele Archeohotspot voor de Veluwe gelanceerd. In de mobiele Archeohotspot leren bezoekers de archeologie van hun directe omgeving kennen. Op zaterdag 18 juni staat de Archeohotspot bij CODA in Apeldoorn.

Aan het werk als archeoloog

In een Archeohotspot - er zijn er al meer dan 20 in Nederland - maak je kennis met archeologie. Je krijgt er vondsten in handen van archeologisch opgravingen uit de buurt en je kunt meehelpen deze te onderzoeken. Op de Veluwe is er nu een verplaatsbare variant, een soort voedselkraam, die heen gaat waar het archeologisch gebeurt. Zo zal hij onder meer ingezet worden bij archeologisch onderzoek, culturele evenementen, festivals en op scholen. Hiervoor worden nu de ideeën verzameld en vrijwilligers gezocht.

Rondreis Nationale Archeologiedagen

Tijdens de Nationale Archeologiedagen zal de Archeohotspot rondreizen over de Veluwe. Hij staat vrijdag 17 juni bij Museum Het Pakhuis in Ermelo, zaterdag 18 juni bij CODA in Apeldoorn en zondag 19 juni bij Veluws Museum Hagedoorns Plaatse in Epe. Je kunt dan Romeinse koekjes bakken, bodemlagen ontdekken, Bataven ontmoeten, je eigen bodemvondsten laten determineren en nog veel meer! Voor het gehele programma zie archeologiedagen.nl

Gezamenlijk initiatief

Kartrekkers van de mobiele Archeohotspot Veluwe zijn Museum Het Pakhuis Ermelo, Veluws Museum Hagedoorns Plaatse (Epe), de initiatiefnemers van het Archeologisch Belevingscentrum Veluwe (Gemeenten Apeldoorn, Epe, Ermelo, Nunspeet en Putten) en Erfgoed Gelderland.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn