RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Meltdown Festival op 6 en 7 juli in binnenstad Apeldoorn

Het Meltdown Festival is op 6 en 7 juli terug in Apeldoorn. De editie van dit jaar wordt grootser dan voormalig Street Art Festival en alle facetten van hiphop zullen voorbij komen. Op zaterdag 6 juli en zondag 7 juli verandert de binnenstad rondom Gigant in de hiphop hotspot van Oost-Nederland, waar landelijke sterren van nu en Apeldoorns talent van de toekomst laten zien wat echt hiphop is op het gebied van urban music, dancebattles, producing, graffiti, skate en urban sports. Toegang is gratis.

In de steeg naast Gigant vind je op zaterdag 6 juli het podium voor hiphop talent, een cross-over van orkest en rappers, taalkunstenaars en een knallende afsluiter! Excellentie Live Band, alle deelnemers van Passievrucht 2019, Bahadir, Chokz Cobain en Dani Apeldoorn zullen optreden en HEF zal deze avond ijskoud afsluiten. Trek je badslippers aan en de wereld is van Apeldoorn.

Producers van de toekomst maken in samenwerking met Dutch DJ World tracks waar je bij staat. Iedereen kan meekijken en -luisteren tijdens het maakproces en later op de dag komen de resultaten uiteraard door de speakers! De Museumpassage staat in het teken van muziekmakers en kunstenaars.

Naast het creëren van beats kan je ook tekeningen op straat verwachten. Het publiek wordt uitgenodigd om deel uit te maken van de kunstwerken door op aangegeven plekken in een tekening te gaan staan of zitten voor een bijzondere foto. De makers zullen zelf aanwezig zijn en tekst en uitleg geven bij deze kunstwerken en het publiek kan ook zelf stoepkrijt erbij pakken en kijken of ze dit niveau kunnen evenaren.

Van de grond naar de muur: graffiti is een demonstratie van straatkunst die lang niet altijd serieus wordt genomen, maar wel degelijk artistieke waarde heeft en een kunstvorm op zich is. Tijdens het Meltdown Festival kun je niet alleen genieten van diverse ontwerpen, maar iedereen kan ook zelf kennismaken met de graffiti spraycan en eigen werk maken.

Op het Caterplein kan je prijzen winnen in de mini rampcontest en genieten van muziek. Wolf organiseert mini wedstrijden (skateboard only) over de hele dag. Buiten deze contests om kan er ook vrij geskatet worden en zijn er skaters aanwezig die je tips & tricks kunnen geven. Als je nog niet genoeg hebt van urban sports kan je zondag 7 juli ook nog naar het Marktplein gaan voor voetbal tricks, een pannakooi en een free runbaan.

Zaterdag 6 juli l Gigant Outdoor l 12.00 – 22.00 uur
Live muziek met Excellentie Live Band, alle deelnemers Passievrucht 2019, Bahadir, Chokz Cobain, Dani Apeldoorn en HEF. Beatcreating, 3D Streetpainting, Graffiti & Skateboarding.

Zondag 7 juli l Marktplein l 12.00 – 18.00 uur
Freestyle soccer battles, pannakooi, free running & graffiti.

Meer info is te vinden op www.meltdownfestival.nl.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn