RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Meisjes talententeam Dynamo 9e plek United World Games

Vol trots is het meisjes talententeam van volleybalvereniging Dynamo teruggekeerd uit Oostenrijk. In Klagenfurt hebben zij deelgenomen aan de United World Games, een sportieve ontmoeting tussen jongeren van ongeveer 8 tot 18 jaar afkomstig uit 40 verschillende landen (waaronder ook China, Mongolië en India), uitkomend in zo’n 13 verschillende sporten. Een verzameling van ambitieuze jongeren met een droom op het podium te staan.

In het Wörthersee Stadion, waar in 2008 het EK voetbal werd gespeeld, heerste een gemoedelijke sfeer. Onder het stadion boden honderden tenten een slaapplek aan ruim 5000 spelers, uiteraard de jongens gescheiden van de meisjes. Er ontstond al gauw een verbroedering onder de pubers van verschillende nationaliteiten; Italiaanse rugbyspelers, Amerikaanse basketbalspelertjes of gewoon volleyballers van RTC Zwolle. Verder zag je ijshockeyspelers rondlopen en werd er aan een soort van curling gedaan.

Opvallend in het toernooi waren de jongens uit India, die met tulband in het veld stonden te volleyballen. En niet in strakke gesponsorde tenues, maar gewoon in hun ‘straatkloffie’ waar nog even met een stift een nummer op geschreven moest worden. Maar het fanatisme en speelplezier was er niet minder om.

Voor de Apeldoornse meiden begon het toernooi met een drietal wedstrijden tegen Hongarije, Duitsland en Oostenrijk die een derde plaats in de poule opleverde. Naarmate het toernooi vorderde, groeiden de prestaties van de jonge speelsters. In de achtste finale wonnen de meiden dik van een Duits team uit de andere poule en de kwartfinale tegen Slovenië werd ook positief afgerond dankzij een sterke servicedruk. Toen werd het echt spannend, de halve finale op zondag, die door de thuisblijvers kon worden gevolgd via een echte livestream verbinding.

De vermoeidheid was toegeslagen bij het team, maar dankzij de veerkracht en het doorzettingsvermogen wisten de Dynamo-speelsters de halve finale te winnen van Tsjechië. In de (sub)finale moesten ze het opnemen tegen de plaatselijke Oostenrijkse volleybalclub Wörthersee Löwen. Deze zenuwslopende wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen, mede dankzij de aanmoediging van de oranje-supporters langs de kant. Deze overwinning betekende een 9 e plaats in het totaalklassement, een enorme prestatie voor een jong team in de categorie Girls <15 op een sterk en internationaal bezet jeugdtoernooi (met 36 teams in hun categorie).

Na maandenlange voorbereiding is de deelname aan de United World Games een onvergetelijke ervaring geworden voor de meiden. Deze droom werd mogelijk gemaakt door eigen verkoopacties en sponsoren. De verhalen over alle belevenissen zullen nog vaak met elkaar gedeeld worden en de nieuwe
vriendschappen zullen nog voortduren. De United World Games in Klagenfurt, de plek waar sport verbroedert en waar jongeren dezelfde ‘taal’ spreken.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn