• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Meester Kikker ‘geeft les’ in Gigant

De meeste meesters en juffen staakten vandaag, vrijdag 15 maart, en dat gaf de kinderen een ‘extra’ vrije dag. Niet altijd even makkelijk voor de ouders die werk, school of gewoon de planning door elkaar gegooid zagen worden. Een duidelijk geval om de hulptroepen in de vorm van opa’s en oma’s in te schakelen.

Gigant had naar de weersverwachting voor deze landelijke stakingsdag gekeken en binnen een week, als extra, twee kinderfilms geprogrammeerd. Marieke de Bruijn is film marketeer bij Gigant en was zelf aanwezig met haar kinderen Lukas en Elize. ,,Het blijft een lastige inschatting, we hadden twee films geprogrammeerd, Waar is de Knoester en Meester Kikker, en je ziet dat voor Waar is de Knoester geen bezoekers zijn, terwijl de zaal bij Meester Kikker naar onze tevredenheid gevuld is. Alhoewel we ook hebben nagedacht over een vorm van dagopvang blijft dat heel lastig met alle voorwaarden en regels, Gigant moet het toch altijd meer in het educatieve zoeken. Het Kunstkamp van vorig jaar, de proeflessen, het pyjama ontbijt en dan deze vorm van film of speciale (kinder)voorstellingen. Daar ligt onze kracht!”

En de kinderen? Les krijgen van Meester Kikker blijft tof. Veel beter dan een boswandeling in de regen.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Nu op Radio Apeldoorn


Luister live
De Nachttour
00:00 tot 07:00