• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Meerdere woningen ontruimd na gaslek

APELDOORN - In Apeldoorn zijn donderdagochtend korte tijd meerdere appartementen ontruimd aan de Molenstraat in het centrum. Aanleiding was een gaslek in een van de appartementen. De brandweer, politie en ambulances zijn per plaatse.

Het gaslek zou een gevaar vormen voor de omgeving. Ongeveer twintig bewoners van een vijf verdiepingen tellend appartementencomplex zijn uit hun huizen gehaald. De omgeving werd met linten afgezet. 

De brandweer constateerde dat het gas in meerdere woningen te ruiken was. De Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) besloot alle appartementen te ontruimen kondigde Grip 1 af voor de verdere inzet van hulpdiensten.

Toch was de situatie snel onder controle. Na ongeveer een half uur liet de VNOG weten dat de lekkage was gestopt. Werkzaamheden in een plafond waren de oorzaak. De appartementen worden geventileerd.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Nu op Radio Apeldoorn


Luister live
De Nachttour
00:00 tot 07:00