RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Meer Apeldoorners krijgen energietoeslag van 800 euro

De energieprijzen rijzen de pan uit en dus heeft de gemeente Apeldoorn besloten om nog meer Apeldoorners een steuntje in de rug te geven. Een deel van de Apeldoorners kreeg recht op 800 euro energietoeslag. Daar is nu nog een groep Apeldoorners bij gekomen. 

Het ging om mensen met een inkomen tot 120% van het sociaal minimum. Zij kunnen sinds april een eenmalige energietoeslag krijgen van 800 euro netto per huishouden. Het College van burgemeester en wethouders heeft beslist dat nu ook Apeldoorners met een inkomen tot 130% van het minimum dit bedrag kunnen krijgen.

Energietoeslagtoeslag kan worden aangevraagd via www.apeldoorn.nl/energietoeslag. De gestegen energieprijzen zijn voor veel mensen met een laag inkomen een groot probleem. Zij kunnen door de fors gestegen prijzen vaak hun rekeningen niet of nauwelijks meer betalen. Daarom heeft Apeldoorn de regeling nu uitgebreid. 
 
Geldzorgen

,,Veel mensen met een uitkering of een laag salaris hebben iedere maand geldzorgen'', meldt wethouder Sunita Biharie. ,,Die hoge energieprijzen zijn dan echt een ramp. We binden actief de strijd aan tegen armoede in Apeldoorn. En dit is een eerste stapje.”

De inschatting is dat hiermee ongeveer 1.800 extra huishoudens de toeslag krijgen. Dat zijn vooral werkende inwoners die door een laag loon moeilijk kunnen rondkomen. Inwoners van wie een eerdere aanvraag is afgewezen, hoeven niet opnieuw een aanvraag te doen. De gemeente bekijkt deze aanvragen binnen 8 weken opnieuw.

De verhoging naar 130% is niet de enige uitbreiding van de regeling. Inwoners met een hoger inkomen die toch in de knel komen door een fors gestegen energierekening, kunnen een beroep doen op de individuele bijzondere bijstand. Dat geldt ook voor mensen van wie de energierekening zo hoog is geworden dat één keer 800 euro niet genoeg is. Zij kunnen een aanvullend beroep doen op de bijzondere bijstand via www.apeldoorn.nl/bijzondere-bijstand.  

Meer plannen

Er zijn nog meer plannen om Apeldoorners met een laag inkomen te helpen bij hun energiekosten. Bijvoorbeeld door te besparen op het gebruik van energie. Zo zijn er al energieconciërges van energiecoöperatie deA actief in verschillende buurten. Het college bekijkt hoe dit soort initiatieven uitgebreid kunnen worden. Ook zijn er plannen voor subsidies om woningen te isoleren en duurzamer te maken. Binnenkort komen hiervoor concrete plannen.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Het weer in Apeldoorn

booked.net

Luister Radio Apeldoorn