• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Medewerker hakt in op baas van afhaalchinees: 7 jaar cel

APELDOORN - Een 46-jarige man moet zeven jaar de gevangenis in voor de steekpartij bij een Chinees afhaalrestaurant in Apeldoorn. Hij hakte met een mes meerdere keren in op het hoofd en gezicht van zijn werkgever.

De steekpartij vond plaats op 16 januari bij Jing Sheng. De verdachte riep meteen 'ik heb het gedaan' toen hij agenten de zaak binnen zag stormen.

Zie ook: Verdachte steekpartij Chinees restaurant: 'Ik heb het gedaan'

Volgens de rechtbank is er sprake van poging tot doodslag. De werknemer sloeg toe toen zijn baas voor de zaak stond om de politie te bellen en het mes van hem wilde afpakken.

Pijn en littekens

Het slachtoffer mag volgens de rechter van geluk spreken dat hij nog leeft. Wel zal hij waarschijnlijk de rest van zijn leven lichamelijke en psychische klachten blijven houden. "De pijn en littekens herinneren hem nog dagelijks aan deze gruwelijke daad", aldus de rechtbank.

De dader moet de eigenaar van het afhaalrestaurant een schadevergoeding van bijna 43 duizend euro betalen. Ook krijgen zijn echtgenote en twee zoons ieder 17,5 duizend euro voor hun verdriet. Het gaat daarbij om zogenoemde affectieschade.

De straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie.

Zie ook: Steekpartij bij Chinees, politie verder met onderzoek

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Nu op Radio Apeldoorn


Luister live
Jazz Podium
19:00 tot 20:00