RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Medea blijft eten

Dat onze stadsfotograaf niet zo stil zit als de onderwerpen die ze vereeuwigt moge duidelijk zijn. Apeldoornse eigen stadsvastlegger Medea Huisman heeft haar vorige expositie (omtrent bijzondere Apeldoorners en hun huisdieren) amper afgerond of ze is alweer bezig. Een kers op de taart, zo zou je het kunnen noemen; Medea zoekt naar Apeldoorners die in hun vrije tijd een bijzondere band hebben met eten. Ook staat er een filmvoorstelling gepland.

De jaarlijkse beleving van het Suikerfeest, een achterbuurman die je elke week een potje jam komt brengen van zijn eigen boomgaard, een familie waar het elke woensdag gehaktdag is of je Indische oudtante die twee weken bezig is met dé perfecte rijsttafel. Wie het ook is; Medea wil deze bijzondere Apeldoorners leren kennen. Als stadsfotograaf is zij namelijk op zoek naar de ‘geoefende vrijetijdsbesteder’.

De geoefende vrijetijdsbesteder

Een geoefende vrijetijdsbesteder, dat is volgens Medea iemand die zijn vrije tijd serieus neemt. Die buiten de verplichtingen van een baan ook tijdens de vrije uurtjes de handjes flink laat wapperen. Het gaat om passie, maar ook een beetje om eigenheid. „Dit brengt naar voren hoe divers, en hoe mooi, Apeldoorn is en haar inwoners zijn”, vertelt Medea.

„Eten verbindt mensen, dat vind ik mooi. Het eten dat je eet, maar vooral ook dat je maakt, vertelt iets meer over jezelf. Naar die verhalen ben ik op zoek.” Want Medea wil als stadsfotograaf niet vanaf eenzame hoogte Apeldoorn eens laten zien hoe de stad er volgens haar bij staat. „De twee jaar die ik heb gekregen als stadsfotograaf wil ik vullen samen met de inwoners van deze stad en daarom schuif ik graag aan.”

En dus is Medea weer op zoek, naar jou, misschien. Of mogelijk naar iemand die je kent met een bijzondere band met eten en vrije tijd.

Een film om je vingers bij af te likken

Zelf geniet Medea ook van eten en dat wil ze met Apeldoorn delen. In samenwerking met Poppodium en Filmtheater Gigant vertoont ze op 25 september de film The Lunchbox, waar ook de mogelijkheid zal zijn om een vorkje te prikken samen met de stadsfotograaf. ,,Dat is niet alleen voor de mensen met een bijzondere band met eten. Ook mensen die gewoon graag eten in hun mond stoppen zijn van harte welkom.” Om 18.30 uur wordt een Indiase maaltijd geserveerd, waarna om 20.00 uur de film start. Kaartverkoop verloopt via Gigant.

Als je eten je lief is

Dus ben jij die chocoholic die in een geheim gedeelte van de bijkeuken 83 verschillende smaken verstopt heeft? Of ken jij iemand die geen fles wijn opentrekt zonder daarvoor eerst op jacht te gaan naar een passend Frans schimmelkaasje? Deel je verhaal dan met Medea door een foto op Instagram of Facebook te taggen met #medea, upload je foto via www.stadsfotograafapeldoorn.nl of vul het formulier in hieronder. Inzenden kan tot 1 augustus.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn