RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

McDonald's geeft leesboekjes weg

APELDOORN – McDonald’s restaurants in heel Nederland willen het lezen stimuleren bij kinderen en ouders. Ook in Apeldoorn wordt er meegedaan aan deze actie. Om dit onder de aandacht te brengen wordt er op woensdag 30 januari een voorleesmiddag georganiseerd.

Vanaf vandaag kunnen gasten die een Happy Meal bestellen, kiezen tussen een leesboekje of het welbekende speeltje. Het doel hiervan is om het lezen te stimuleren. De fastfoodketen ontvangt wekelijks miljoenen gasten, waaronder veel families met kinderen. Met deze actie zet het familierestaurant lezen en voorlezen op de kaart.

Voorleesmiddag

Om dit nog meer aandacht te geven organiseren de restaurants in Apeldoorn Noord en Apeldoorn Zuid een voorleesmiddag op woensdag 30 januari. Vanaf 15.00 uur lezen Crewleden van het bekende familierestaurant voor uit de leesboekjes die speciaal voor het restaurant zijn geschreven. De boekjes zijn geschreven door schrijfster Cressida Cowell, ook wel bekend van de boekenreeks ‘Hoe tem je een draak’.  

Alternatief

In totaal worden er 12 verschillende boekjes uitgebracht. Deze kunnen gekozen worden bij een Happy Meal, als alternatief voor het speeltje. Elke maand komen er twee nieuwe boekjes bij die de kinderen en ouders kunnen verzamelen.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn