RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Marktplein Apeldoorn vol zand voor EK Beachvolleybal

APELDOORN - Het Marktplein van Apeldoorn wordt vanaf maandag vol met zand gestort. In totaal zullen er 32 vrachtwagens met zand worden leeggestort. Dinsdag en woensdag wordt het centre court aangelegd.

Dat is vanwege het Europees kampioenschap beachvolleybal, dat komende zondag begint. Het Nederlandse duo Dirk Boehlé/Steven van de Velde opent het toernooi dan in Apeldoorn. Daarna zijn er een week lang iedere dag wedstrijden, tot en met de kwartfinale van zaterdag 21 juli. De finale is een dag later in Den Haag.

Apeldoorn wil zich graag profileren als volleybalstad. Drie jaar geleden werden er ook al wedstrijden gespeeld op het WK. Het storten van zand kan niet in één keer gebeuren, want onder het Marktplein ligt een parkeergarage. En vanwege instortingsgevaar mogen er niet teveel vrachtwagens tegelijk rijden. Het Marktplein is de laatste jaren vaker het middelpunt van grote evenementen. In 2015 dus het WK Beachvolleybal, in 2016 de ploegenpresentatie van de Giro en eind vorig jaar Serious Request van radiostation 3FM.

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn