RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Marco Wenzkowski volgt Wim Willems op als wethouder

Apeldoorn heeft momenteel 6 wethouders. En dat is anders dan tot een paar weken geleden, toen waren het er nog 7. Dat komt doordat wethouder Wim Willems besloot om zijn wethouderschap neer te leggen en directeur te worden van een facilitaire dienstverlener. Maar zijn plek blijft niet lang leeg: tijdens de ledenvergadering van Lokaal Apeldoorn werd woensdagavond 7 december Marco Wenzkowski gekozen als zijn opvolger.  

Wenzkowski (52), geboren en getogen Apeldoorner, is op dit moment nog fractievoorzitter van de partij en zal dus over niet al te lange tijd geïnstalleerd worden als wethouder, waarschijnlijk op donderdag 22 december.

Belangrijke onderwerpen

Wenzkowski gaf tijdens de verkiezingscampagne begin dit jaar, waarbij hij op plek nummer 3 stond van de verkiezingslijst, aan dat onder meer het onderwerp sport hem nauw aan het hart ligt. ,,Ik ben bestuurslid geweest bij de Sportraad Apeldoorn en daarin heb ik gezien hoe onze gemeente omgaat met de 115 sportverenigingen en hoe belangrijk zij zijn voor Apeldoorn. Niet alleen het sporten zelf, maar bijvoorbeeld ook de sociale contacten en het versterken van sporten onderling. Sporten, bewegen, gezond eten; het is heel belangrijk om daar de komend jaren op in te zetten’’, zei hij toen.

Ook de energietransitie vond hij een belangrijk thema, vertelde hij in het Lokaal Apeldoorn Journaal. ,,Ik vind eigenlijk: practice what you preach. Je kunt wel zeggen dat je het belangrijke onderwerpen vindt, maar mijn vrouw en ik hebben bijvoorbeeld een paar jaar geleden een energieneutrale woning laten bouwen. Vanuit die hoedanigheid ben ik natuurlijk best wel ‘besmet’ met het virus, dus daardoor weet ik er best wat vanaf. Als Lokaal Apeldoorn is ons motto dan ook: begin met besparen voordat je überhaupt iets gaat opwekken. Denk aan een thermostaatkraan bij je thuis en LED-verlichting.’’ Wel gaf hij aan dat windmolens geen optie zijn in Apeldoorn. ,,Onderzoek heeft ook aangetoond dat dat niet gaat lukken hier.’’

Poll politiek radioprogramma

Onlangs hield hét politieke radioprogramma van RTV Apeldoorn, In de Wandelgangen, een poll op Instagram. Daarin vroegen ze: ‘Wie wordt de nieuwe wethouder, denk je?’. Daarin gaven ze 2 opties, Marco Wenzkowski en Sytse Wiering, en als derde optie ‘iemand anders, namelijk…’. Bij deze poll ging 60% van de stemmen naar Marco Wenzkowski, 10% naar Sytse Wiering en 30% koos voor ‘iemand anders, namelijk…’. ,,Opvallend was dat de volgers die hiervoor kozen allemaal dezelfde naam instuurden, namelijk Arjan Steenbeek’’, meldt Chantal Zwaag namens het radioprogramma. ,,Hij gaf, toen we hem hiermee confronteerden, aan er wel voor open te staan.’’

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn