• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Man opnieuw aangehouden met gestolen Fiat 500

DIDAM - Een 49-jarige man uit Apeldoorn is dinsdag in Beekbergen aangehouden. Hij wordt verdacht van diefstal of heling van een Duitse Fiat 500. Een 44-jarige Apeldoorner wordt verdacht van het medeplegen hiervan. Hij werd kort daarop opgepakt op een parkeerplaats aan de A50.

De Fiat bleek die ochtend in het Duitse Emmerich te zijn gestolen.

Medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid zagen op de A12 bij Westervoort een auto richting Arnhem rijden die volgens de politiesystemen al eens eerder was opgevallen bij een verdachte situatie.

De agenten volgden de auto en zagen dat voor deze auto een Duitse Fiat 500 reed. Het leek erop dat beide auto’s bij elkaar hoorden. Ze namen de A50 en een op een gegeven moment verhoogde de Duitse auto zijn snelheid en nam de afrit Beekbergen.

Gevaarlijke situaties

De agenten volgden en zagen vervolgens dat de Fiat met grote snelheid door Beekbergen reed en gevaarlijke situaties veroorzaakte. Ook een stopteken, zwaailicht en sirenes konden de bestuurder niet tot stoppen bewegen. Integendeel, zijn gedrag werd volgens de politie nog gevaarlijker. Op de Stoppelbergweg stopte hij plotseling en werd hij door de politieauto klem gezet.

De agenten zagen dat de motor draaide, maar dat er geen sleutel in het contact zat. De 49-jarige bestuurder bleek zendapparatuur bij zich te hebben waarmee een motor gestart kan worden zonder de originele sleutel. Het rijbewijs van de verdachte werd ook ingevorderd vanwege zijn uiterst gevaarlijke en asociale rijgedrag.

Eerder aangehouden met gestolen Fiat

Bij controle van de personalia bleek dat dezelfde man veertien dagen eerder in Apeldoorn ook al was aangehouden met een in het Duitse Borken gestolen Fiat 500.

De politie heeft woensdag een garagebox van de 49-jarige verdachte doorzocht. Daarbij zijn allerlei gestolen goederen aangetroffen, waaronder vier bromscooters en vier navigatie-apparaten.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Nu op Radio Apeldoorn


Luister live
Swing and Sweet
20:00 tot 21:00