RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Man (31) aangehouden voor in brand steken konijn

APELDOORN - De politie heeft dinsdag een verdachte aangehouden voor het in brand steken van een konijn, vorige week in Apeldoorn. Het gaat om een 31-jarige man uit die plaats.

De politie stuitte in de nacht van 18 op 19 augustus op het brandende konijn op de Woudhuizermark. Het dier werd ter plaatse geholpen, maar had dusdanig veel brandwonden dat haar leven niet meer te redden was.

Excuses voor eigenaar

Een Facebookpost over het brandende konijn maakte volgens de politie veel los. In eerste instantie werd de eigenaar van het dier beschuldigd. 'Dat bleek achteraf totaal onterecht. We hebben inmiddels de eigenaar persoonlijk excuses aangeboden', schrijft de politie Apeldoorn in een update.

De politie kwam de 31-jarige verdachte dankzij een tip op het spoor. Momenteel wordt onderzocht wat er is gebeurd. 'De aanhouding is natuurlijk mooi, maar neemt het leed niet weg', aldus de politie.

De eigenaar schreef eerder op Facebook dat haar konijn Anne vermist was uit de tuin en ze 's ochtends wakker werd met het trieste nieuws. 'Ik heb hier geen woorden voor', schreef ze. 'Liet haar nou gewoon in onze tuin, daar was ze gelukkig.'

Zie ook: Brandend konijn gevonden: 'Ik heb hier geen woorden voor'

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn