• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Man (24) opgepakt voor aanbrengen van racistische leuzen

KLARENBEEK - Twee mannen die worden verdacht van het aanbrengen van racistische leuzen op gebouwen in Gouda zijn maandag opgepakt. Het gaat om 24-jarige man uit Klarenbeek en een een 23-jarige man uit Gouda. De Klarenbeker zou ook racistische leuzen in Apeldoorn hebben gespoten.

De racistische teksten en symbolen werden in augustus 2019 in Gouda aangebracht. De politie startte een onderzoek naar de teksten en dat leidde anderhalf jaar later tot de twee aanhoudingen.

Op 8 november 2020 werd de verdachte uit Gouda op heterdaad betrapt en opgepakt toen hij 'Kill Joe Biden' met graffiti op een muur spoot. Hij is nu wederom opgepakt, vanwege de racistische teksten in 2019.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Luister Radio Apeldoorn