RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Lukas Evers Filmleraar van het Jaar 2022 regio Oost

Lukas Evers, docent Kunst aan het Veluws College Walterbosch in Apeldoorn, is na een spannende voorselectie en een uiteindelijke finale verkozen tot Filmleraar van het Jaar 2022 in de regio Oost. Als regionale winnaar strijdt Lukas Evers tegen zeven andere regionale finalisten in de race voor de landelijke titel van Filmleraar van het Jaar 2022.

De jury schreef over Lukas Evers: ,,Zijn filmlessen zijn ontzettend goed uitgewerkt en rijk aan informatie. Hij gaat grondig te werk in zijn opzet en biedt de leerlingen veel mogelijkheid om creatief te zijn. Zijn lessen filmeducatie zijn goed en knap van de grond af aan opgebouwd. Het aanbod is divers, maar het allerbelangrijkste is misschien nog wel: hij doet het met veel plezier en enthousiasme. Een bijzonder onderdeel vond de jury ook hoe hij scheikunde en filmeducatie samen laat gaan binnen het onderdeel chemische cinematografie.”

Film als basis

Steeds meer leraren zijn bezig met les geven aan de hand van film. Hiermee helpen ze leerlingen beeld beter te duiden en te begrijpen. Daarnaast verlevendigen ze het eigen curriculum, bijvoorbeeld door film in te zetten om complexe maatschappelijke vraagstukken als racisme beter te begrijpen, leerlingen te motiveren boeken te lezen na het zien van een boekverfilming, of bewoners van bejaardenhuizen te interviewen voor een korte film over de koude oorlog. 

Filmleraar van het Jaar

De Filmleraar van het Jaar maakt lessen via film aantrekkelijk voor leerlingen en zet film bewust in, zodat leerlingen méér leren zien, en zich beter leren uitdrukken als ze zelf film maken. Het is iemand die leerlingen met film activeert en film inzet om aan lessen vorm te geven. De winnaar van de verkiezing is gedurende één schooljaar het boegbeeld voor filmeducatie in het onderwijs, mag een jaar lang gratis naar de film en met de klas naar een filmfestival of theater naar keuze. Ook neemt de winnaar plaats in de jury van de volgende verkiezing.

De genomineerden geven ofwel les in het basis-, dan wel het voortgezet onderwijs in Gelderland en Overijssel. De winnaar zal bekend gemaakt worden op woensdag 16 november tijdens het International Documentary Filmfestival Amsterdam (IDFA).

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn