RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Linthorst toekomstige warmteleverancier in gasloos Kerschoten

Met het oog op de ontwikkeling van het warmtenet in de wijk Kerschoten is er een belangrijke stap gezet. Met Linthorst is de projectgroep ‘Kerschoten Energieneutraal’ nu compleet. Ook zij hebben hun handtekening gezet onder de samenwerkingsovereenkomst.

Dit gebeurde bij de rioolwaterzuiveringsinstallatie aan de rand van de wijk. De zuiveringsinstallatie wordt straks de warmtebron voor het warmtenet waarbij 3.000 woningen gasloos kunnen worden. Het is de bedoeling om de warmte die nu wegstroomt in de IJssel te gebruiken om gebouwen te verwarmen.

Met de komst van Linthorst is het team compleet. De komende maanden werken alle partners de plannen samen verder uit. Dat moet leiden tot een aantrekkelijk en betaalbaar warmte-aanbod voor bewoners en bedrijven. Maar het is nog niet zeker of het warmtenet er komt. Halverwege 2023 kan de projectgroep daar meer over zeggen. In de tussentijd blijven bewoners en bedrijven in de wijk op de hoogte via de nieuwsbrief. Begin 2023 komt er ook een informatiebijeenkomst voor de mensen in de wijk.

Linthorst zorgt voor het ontwerp en regelen van de warmteproductie. Zij zijn de warmteleverancier waarmee de bewoners en bedrijven te maken krijgen. Als Apeldoorns familiebedrijf werken zij elke dag aan het versnellen van de energietransitie. Dat doen ze samen met meer dan 400 collega’s en met hun opdrachtgevers. Al sinds 1978 ontwikkelen zij zelf unieke energiesystemen. Ze hebben al veel complexen en wijken gasloos gemaakt.

 

 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn