RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Licht op Herinnering terug van weggeweest

Vanwege de coronatijd is het al 3 jaar geleden dat de laatste Licht op Herinnering werd gehouden. op woensdag 2 november vindt er een nieuwe Licht op Herinnering plaats. Je bent welkom van 19.00 tot 22.00 uur om een verlichte route te lopen. Onderweg kom je allerlei plekken tegen waar je uitgenodigd wordt om op een creatieve manier je overleden geliefden te gedenken en herinneringen op te halen. Je komt ook beeldende kunst tegen en er zullen verschillende muzikanten bijdragen aan de sfeer.

Tussen de laatste Licht op Herinnering en nu is er veel veranderd. Bijna het gehele bestuur is vernieuwd waardoor er ruimte kwam voor nieuwe inzichten, plannen en uitvoeringen. Het opvallendste is dat Licht op Herinnering terug is op de begraafplaats aan de Soerenseweg, in plaats van op begraafplaats Heidehof. Het lichtplan is volledig aangepast en er zijn nieuwe activiteiten bedacht. Ook zijn er nu 2 kunstenaars in het bestuur die weer nieuwe ideeën meebrengen en vooral ook ervaren zijn om laagdrempelige activiteiten te bedenken waar iedereen aan mee kan doen.

Sommige activiteiten komen terug, zoals het zingen van de namen. Je schrijft een naam op en 2 zangers of zangeressen zullen ter plekke, al improviserend, deze naam tweestemmig zingen. Je kunt dwalen door het vlinderlaantje, een zandtekening maken waarbij het leven door de vingers stroomt en gedenkscrabble spelen. Ook is er gedachtenissoep en kun je een bladzijde maken uit het levensboek.

    

 

 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn