RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Let op! Er zijn Belastingdienst-oplichters actief

APELDOORN - Veel bedrijven zijn de afgelopen maanden benaderd door oplichters, die zich voordoen als medewerker van de Belastingdienst. Ze vertellen dat de ondernemer nog omzetbelasting moet betalen en daar bovenop nog een boete. De bedrijven moeten dat geld meteen overmaken en daarmee halen de oplichters veel geld binnen.

De oplichters vertellen de bedrijven dat ze de boete meteen teruggestort wordt als er direct betaald wordt. En als het slachtoffer dan betaalt, gaat het geld naar een zogenoemde geldezel. Dat is iemand die zijn rekening tegen betaling beschikbaar stelt voor criminele activiteiten.

Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.

Volgens de politie weten de oplichters opvallend veel van de slachtoffers. Ook legt de beller rustig en duidelijk uit waarom hij belt en wat de eventuele gevolgen zijn als het slachtoffer niet betaalt. 

De politie benadrukt dat de Belastingdienst nooit telefonisch of via sms vraagt om geld over te maken. 'Mensen die dit soort telefoontjes krijgen, moeten meteen ophangen.'

Foto: Anja van der Steege

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn