• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Leraren staking

APELDOORN- In het hele land zijn leraren aan het staken, maar waarom zouden kinderen hieronder moeten lijden. Staken is nodig. Leraren in het basisonderwijs voelen immense werkdruk en worden in ratio tot het werk dat zij verrichten onderbetaald. Vandaag hebben 4200 scholen de deuren gesloten. Het kan ook anders! Zo laat bassischool ’T Schrijvertje zien.

De kinderen van basisschool ’T Schrijvertje moesten vanmorgen toch gewoon hun ‘bammetjes’ smeren. De school heeft besloten om niet aan de staking mee te doen, maar op een andere manier gehoor te geven aan de problemen in het basisonderwijs. In plaats van de deuren te sluiten; zetten zij de leraren in het zonnetje. Zo laten zij zien dat leraren in het basisonderwijs wél topprioriteiten zijn. ‘Wij vinden dat het basisonderwijs alle egards verdient en recht heeft op een VIP-behandeling’, laat schooldirecteur Erik Jan Aalbers weten. 

De school heeft daarom een heuze kelner van een vijf sterren hotel uitgenodigd om de leraren te voorzien van heerlijke kopjes koffie en een gebakje. Waar vandaag 10.000 leraren stonden te demonstreren op ‘De Dam’ in Amsterdam. Geeft ’T Schrijvertje op deze manier vorm aan de actie.

Vanmiddag komt Erik Jan Aalbers in ons radioprogramma ‘De Matinee’ ook vertellen over deze actie.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Nu op Radio Apeldoorn