RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Leerlingen leren alles over sexting

APELDOORN – Leerlingen van de middelbare school Sprengeloo bezochten vrijdag een bijzondere voorstelling over ‘sexting’. In Orpheus woonden zij de voorstelling Teun bij.

Je hebt vast al wel eens van sexting gehoord. Het is een combinatie van de Engelse woorden ‘sex’ en ‘texting’. Maar wat verstaan we nou onder de term sexting?

Themalessen

De leerlingen hielden zich de afgelopen weken bezig met dit onderwerp. Ze kregen een gastles van een jeugdagent van de politie Apeldoorn. In deze les bespraken zij de gevolgen van sexting en kregen zij een uitleg over wanneer het in bezit hebben van pikante foto’s strafbaar is.

Als afsluiting van dit thema gingen de leerlingen naar de theatervoorstelling. Deze voorstelling liet de werkelijkheid zien van de blijvende schade van het uitlekken van seksueel getinte beelden. Het was een heftige, meelevende en aangrijpende voorstelling volgens de leerlingen.

Afsluiting

Na afloop werd de voorstelling nog nabesproken door de acteurs met de leerlingen. Ze mochten hun mening laten horen en allerlei vragen stellen aan de acteurs.

De afgelopen weken waren volgens een paar leerlingen erg informatief. Ze leerden belangrijke aspecten en ze werden bewust gemaakt van de risico’s van sexting. De theatervoorstelling was een mooie afsluiting van de themalessen en zeker een aanrader voor andere jongeren.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn