RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Landelijke première van Introdans Swan Lake in Theater Orpheus

Deze winter danst Introdans Swan Lake. Introdans presenteert het wereldberoemde Zwanenmeer in een nieuwe bewerking met het Introdans-danserstableau. Na de ‘oer première’ van 125 jaar geleden van Swan Lake gaat de klassieker Swan Lake zaterdag 16 december in première in Theater Orpheus in Apeldoorn.

De Belgische choreograaf Stijn Celis maakte in 2006 Swan Lake voor het Bern Ballet in Zwitserland. In zijn versie wordt er ingegaan op de relatie tussen prins Siegfried en moeder, de Koningin, en op Siegfrieds verlangen om te ontsnappen aan de greep van de monarchie. ,,Het verhaal van de prins die verliefd wordt op de zwaan gaat over het verlangen naar iets anders, naar iets nieuws. Dat is wat me interesseerde. Prins Siegfried moet trouwen, maar hij wil ontsnappen, zijn eigen weg vinden”, zegt Stijn Celis.

Belangrijke thema’s voor Celis zijn het ontwaken van je zintuigen en de behoefte om je eigen weg te vinden. ,,De prins maakt een innerlijke reis die denk ik veel mensen zullen herkennen. Een reis door een schemerwereld waarin je heel onzeker bent en niet weet hoe je je diepste verlangens tot vervulling kunt brengen’’, zegt Stijn Celis. Door deze thema’s is Swan Lake ook toegankelijk voor jongere toeschouwers.

,,Swan Lake is oorspronkelijk niet voor kinderen gemaakt, maar is wel heel geschikt voor hen'', legt Roel Voorintholt uit. ,,De productie prikkelt, is theatraal, bevat allerlei technische hoogstandjes, en tegelijkertijd is het verhaal heel goed te volgen. Als toeschouwer ga je op een fascinerende reis, waarbij je je geen seconde verveelt. Orpheus is een van onze kerntheaters, we komen hier graag, ook vanwege de goede band met ons publiek hier. Het is een fijne plek. De foyer is een mooie, besloten ruimte, de grote Hanoszaal is geweldig!’'

Deze voorstelling krijgt ook een interactief contextprogramma, een Experium, in de foyer van het theater. Je kunt hier kennismaken met de personages, de kostuums voelen, je eigen Swan Lake duet dansen op een danstapijt, spelen met het decor en lichtontwerp en een selfie maken met een speciale instagramfilter. Entree voor het Experium is gratis.

Meer informatie

De première vindt plaats op zaterdag 16 december in de Hanoszaal van Theater Orpheus. Tickets kun je kopen via https://www.orpheus.nl/voorstellingen/4460/introdans/swan-lake.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn