RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Landelijk minder fietsdiefstallen, Gelderse daling minder sterk

ARNHEM - Vorig jaar werden er in Nederland in totaal 66.690 fietsen gestolen. Sinds 2015 is er wel sprake van een forse daling van het aantal aangiften van fietsdiefstal. Landelijk is sprake van een afname van bijna 40 procent.

Landelijk minder fietsdiefstallen, Gelderse daling minder sterk
Hierbij bestaan grote verschillen tussen provincies. Zo is de daling in Friesland ruim 54 procent, terwijl Noord-Holland te maken heeft met een daling van ‘slechts’ 23 procent. De daling in Gelderland is echter relatief zwak te noemen met een afname van 34 procent.

31,4 fietsdiefstallen per 10.000 Gelderlanders
De kans op een gestolen fiets is -op provinciaal niveau- het hoogst in Noord-Holland, met 53,5 diefstallen per 10.000 inwoners. In Flevoland (19,8 diefstallen per 10.000 inwoners), worden relatief weinig diefstallen geregistreerd. In Gelderland zijn er -voor iedere 10.000 inwoners- 31,4 fietsdiefstallen.

De meeste fietsen worden gestolen in of nabij winkelgebieden (29 procent), stations (21 procent) of rond het eigen huis (21 procent). Bekijk de volledige analyse op: https://www.beslist.nl/info/fietsen-in-cijfers.html

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn