RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Kunstenaars starten met Kunst-estafette

APELDOORN - Wat doe je als het niet mogelijk is om kunstliefhebbers te ontvangen in je galerie of atelier? Dan zorg je als kunstenaar voor een digitale expositie!

Geen exposities of ateliers bezoeken
Al langere tijd is het niet mogelijk voor kunstenaars om hun werk aan publiek te tonen. De tweewekelijkse exposities in de LOOLAAN GALERIE zijn half maart plotseling gestopt en de 22e editie van de Open Atelierroute in Apeldoorn kon geen doorgang vinden in mei.

Deelnemers van Stichting Ateliers Apeldoorn (SAA) zijn daarom gestart met een Kunst-estafette op de website: www.ateliersapeldoorn.nl/. Elke twee weken laten één of twee kunstenaars hun werken zien. Met een korte videofilm en wat tekst vertellen ze daar het een en ander bij. Bekijk de digitale expositie van Milena Tlustá en Roel Ottow, die de spits afbijten.

LOOLAAN GALERIE blijft gesloten
Ook nu musea vanaf juni weer publiek kunnen ontvangen, blijft de LOOLAAN GALERIE van Stichting Ateliers Apeldoorn gesloten. Heino Ufkes, voorzitter van het bestuur van Stichting Ateliers Apeldoorn, zegt daarover: “Eind vorig jaar hebben deelnemers en bestuur van de Stichting al besloten de huur van de galerie te beëindigen vanaf 1 juni. De locatie was kostbaar.”

Andere vormen
“Bovendien hebben de kunstenaars behoefte aan andere vormen om hun kunstwerken te tonen aan het publiek. Over de manier waarop we verder gaan, wordt nu nagedacht. De Kunst-estafette is een eerste uiting. En er volgt zeker meer, als de omstandigheden het weer toelaten.

De corona-maatregelen hebben de afronding van het seizoen bespoedigd. Dat is heel spijtig.”

Meer nieuws in de nieuwsbrief
Een positief effect van deze periode is er ook: een regelmatig verschijnende nieuwsbrief. Deze wens leefde al langer binnen de Stichting. ‘Update’ verschijnt zo’n vier maal per jaar. De nieuwsbrief is bedoeld voor iedereen die de stichting een warm hart toedraagt. De eerste nieuwsbrief lezen kan via https://mailchi.mp/79f1fdf6926b/h-een-nieuwsbrief-van-ateliers-apeldoorn

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn