RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

'Kritiek SGP op festival storm in glas water'

APELDOORN - 'Jammer dat ze niet eerst met ons hebben overlegd, dan hadden we al meteen de angel eruit kunnen trekken in een gesprek'. Dat zegt Waldo Vomer van poppodium Gigant in Apeldoorn op de kritiek van de lokale SGP over het Voor De Duvel Niet Bang Festival.

De SGP heeft nooit contact gelegd met het poppodium. SGP viel over de naam van het festival en noemde het 'volstrekt ongepast en voor christenen stuitend'. 

De kritiek is inhoudelijk al achterhaald, aldus Vomer. De programmeur van poppodium Gigant in Apeldoorn moet een beetje lachen om alle ophef. Hij noemt het een storm in een glas water.

Geen Sodom en Gomorra

Al in een eerder stadium ving Gigant signalen op uit de christelijke gemeenschap dat bepaalde teksten aanstootgevend zijn. Als reactie daarop haalde Gigant de aankondiging van de site dat de zaal in een Sodom en Gomorra van Apeldoorn verandert. Sodom en Gomorra verwijst naar twee steden uit de Bijbel, die werden verwoest omdat de bewoners alles deden wat God had verboden. Vomer: 'Het was een metafoor voor een lekkere wilde en zedeloze avond, maar wel één met een knipoog'.

Vomer vindt het jammer dat de SGP gelijk opheldering vroeg bij B&W: 'Als ze eerst met ons hadden overlegd, hadden we al veel op kunnen lossen'. Dat de SGP erop wijst dat Gigant afhankelijk is van een gemeentelijke subsidie, vindt hij nogal makkelijk en laakbaar, maar vooral overbodig.

Vorig jaar niets gehoord

Het is overigens niet de eerste keer dat dit festival wordt gehouden. Vorig jaar kreeg het poppodium het biermerk Duvel op de tap; daar verwijst Duvel naar: 'Toen hebben we er niets over gehoord'.

Tijdens het Voor De Duvel Niet Bang Festival op 15 september treden zes heavy rockende bands op: Fleddy Melculy, Tusky, It It Anita, Rectum Raiders, Ondt Blod en Swedish Death Candy.

Zie ook: SGP stoort zich aan 'duivels' festival in Apeldoorn: ongepast en stuitend

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn