• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Afstammeling van Wilhelminaboom krijgt plek in Londen

APELDOORN - Paleis Het Loo verhuist dinsdag een Canadese esdoorn naar de Nederlandse erebegraafplaats Mill Hill in Londen. De boom is een afstammeling van de twaalf esdoorns die koningin Juliana in 1946 schonk aan haar moeder Wilhelmina.

Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.

Koningin Juliana schonk de esdoorns aan haar moeder ter herinnering aan de tijd die het koninklijk gezin in Canada doorbracht tijdens de Tweede Wereldoorlog. De laatste van de oorspronkelijke esdoorns uit 1946 moest in 2018 worden gekapt. Die Wilhelminaboom boom was aangetast door een zwam, kon ternauwernood worden gered, maar liep uiteindelijk bij een storm onherstelbare schade op. Van die Wilhelminaboom zijn enten gemaakt.

De tekst gaat verder onder de foto

Dit jonge boompje gaat dinsdag naar Londen Foto: Paleis Het Loo

De Canadese esdoorn, de 'maple leaf' is het nationale symbool van Canada. Later dit jaar verhuizen ook jonge bomen terug naar de veertien Canadese provincies. De rest van de enten krijgt een nieuwe plek in het paleispark.

Ereveld met Nederlandse slachtoffers

Op het ereveld Mill Hill liggen 254 Nederlandse burgers en soldaten die in het Verenigd Koninkrijk en Noord-Ierland omkwamen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Op een plaquette staan de namen van nog eens 185 Nederlandse slachtoffers.

Zie ookWilhelminaboom bij Het Loo gered

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Nu op Radio Apeldoorn


Luister live
Lost in Music
22:00 tot 24:00