• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Koning komt naar Loenen om veteranenbegraafplaats te openen

LOENEN - Koning Willem-Alexander komt volgende week donderdag naar onze provincie. Hij opent de nieuwe Nationale Veteranenbegraafplaats Loenen.

Bij de nieuwe begraafplaats is ook een herdenkings- en educatiecentrum ingericht, waar bezoekers worden geïnformeerd over de inzet van Nederlandse burgers en militairen tijdens de Tweede Wereldoorlog en internationale vredesmissies.

In gesprek

De koning bezichtigt de expositie en ontmoet mensen die de Veteranenbegraafplaats hebben gerealiseerd. Ook gaat hij in gesprek over de aanleg van de begraafplaats, de bouw van het centrum, de vaste en wisselende exposities en het educatieprogramma. In de tentoonstellingsruimte staan de verhalen van oorlogsslachtoffers en van veteranen centraal.

Nederland telt ruim 115.000 veteranen. Uit onderzoek blijkt dat er bij hen behoefte is aan een laatste rustplaats onder kameraden. In Loenen kunnen veteranen en ook hun partner worden begraven en kan hun as worden uitgestrooid. 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Nu op Radio Apeldoorn


Luister live
De Nachttour
00:00 tot 07:00