• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Kom maar op met je wapens: politie zint op grote inleveractie

APELDOORN - Er komt een wapeninzamelactie in Apeldoorn. Maar de gemeente gaat dit niet zelf doen. Burgemeester Ton Heerts zegt in overleg te zijn met Zwolle, de politie en het Openbaar Ministerie, om straks gezamenlijk zo'n actie op te zetten.

Door: Bastiaan van Blokland

De ChristenUnie vroeg naar aanleiding van een aantal hevige geweldsincidenten in Apeldoorn om een grote inzamelactie, waarbij mensen hun illegale wapens zonder vervolging van justitie kunnen inleveren. De burgemeester reageerde positief op het idee.

Zie ook: Man neergestoken in Chinees restaurant

Heerts wijst wel op de schaduwkant: wat nu als mensen een wapen inleveren waarmee een misdrijf is gepleegd? Vervolgen kan dan niet meer. Bovendien gaan échte criminelen hun wapens niet inleveren.

Niet individueel

Ondanks die tegenwerpingen zegt Heerts in overleg te zijn met de politie, het OM en de gemeente Zwolle. Het idee voor een wapeninzamelactie werd gezamenlijk positief ontvangen. De politie Oost-Nederland zegde toe te kijken naar een inzamel-aanpak op grotere schaal, zodat niet iedere gemeente dat individueel op touw hoeft te zetten.

De burgemeester denkt dat binnen een half jaar iets verwacht mag worden van een dergelijke aanpak. Ook zal de gemeente zich inspannen om de actie breed onder de aandacht van inwoners van de gemeente Apeldoorn te brengen.

Zie ook: Wapens vrijwillig inleveren, gaat dat grof geweld oplossen?

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Nu op Radio Apeldoorn


Luister live
De Nachttour
00:00 tot 07:00