RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Klimbos Apeldoorn viert jubileum met nieuwe naam

Dit jaar bestaat Klimbos Apeldoorn 15 jaar en dat werd afgelopen week gevierd. Onder toeziend oog van gasten en medewerkers van het Klimbos, én wethouder Marco Wenzkowski, werd stilgestaan bij de nieuwe naam van het Klimbos.

In 2009 werd Klimbos Veluwe in Apeldoorn geopend. Toenmalige eigenaren Jip Peper en Hans-Peter Baars vonden hier een locatie voor hun eerste klimbos. En het blijkt nog steeds succesvol. Want 15 jaar later is het Klimbos er nog steeds en weten veel gasten het jaarlijks te vinden en te ervaren. Ook wethouder Wenzkowski beaamt dit: ,,Ik vind het mooi dat inwoners van Apeldoorn, maar ook daarbuiten hun vrije tijd op zo'n manier kunnen besteden. Je beleeft niet alleen de natuur, maar het zorgt er ook voor dat je in beweging komt. Dat is wat mij betreft een win-win.''

Nieuwe naam

De viering van het jubileum werd extra feestelijk doordat ook stilgestaan werd bij de nieuwe naam. Directeur Rodrick de Wolff vertelt: ,,Sinds 2024 hebben we de naamgeving van onze klimbossen aangepast. Niet de streeknaam, maar de plaatsnaam staat centraal. We zijn er trots op om ook een klimbos te hebben in het mooie Apeldoorn. Een geweldige plek midden in het stadspark.'' Locatiemanager Jille Gielingh vult aan: ,,Met 10 klimroutes hebben we voor iedereen vanaf 6 jaar een geweldig aanbod. We zien veel klimmers met blije gezichten ons bos weer verlaten.''

Klimbos Apeldoorn is onderdeel van Klimbos Nederland met in totaal 5 locaties, te weten Klimbos Apeldoorn, Klimbos Bergen op Zoom, Klimbos Dordrecht, Klimbos Lage Vuursche en Klimbos Ruurlo. Ieder Klimbos heeft verschillende routes waar voor jong en oud 3 uur aan klimplezier te beleven valt. 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn