• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Kleine mannetjesgorilla in Apenheul heeft nog geen naam

APELDOORN - De gorilla die begin deze maand in dierenpark Apenheul in Apeldoorn werd geboren, is een mannetje. Het jong is de vijftigste gorilla die in Apeldoorn werd geboren sinds de opening van het park in 1976. De kleine gorilla is ook de eerste nakomeling van een gorillaman wiens genen nog niet in het internationale fokprogramma zaten.

Gorilla's zijn in het wild bedreigd. Dierentuinen hebben een fokprogramma om de soort op peil te houden. Het is belangrijk dat het fokprogramma zoveel mogelijk genenvariatie heeft. Bao Bao, de vader van het jong, kwam twee jaar geleden naar Apenheul en had elders nog nooit gepaard. Zijn eerste jong voegt nu nieuwe genen toe aan het programma.

Apenheul heeft een wedstrijd uitgeschreven voor een naam voor de kleine gorilla. Het dierenpark zoekt een Afrikaanse en liefst een Swahili naam. Op 1 mei krijgt de kleine aap een naam.

Zie ook: Gorilla Gyasi bevallen in Apenheul en dat is een mooie mijlpaal

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Luister Radio Apeldoorn