RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Kijk op de wijk: Ravenweg

Op 30 juli 1915 werd in de gemeenteraad besloten “de weg loopende van Arnhemscheweg tot Oude Beekbergerweg krijgt de naam Ravenweg”. De vorige blog ging over de adelaar: toch wel een vogel met Apeldoornse invloeden: de Apeldoornse vlag en wielervereniging “De Adelaar” werden genoemd. Maar raaf? Nou, eigenlijk is het helemaal niet zo’n fijne vogel he? “Stelen als de raven” is toch het gezegde? Dus niet echt positief. En ook nog dom die raaf… Jean de la Fontaine schreef een fabel over de raaf en de vos. De raaf had een lekker stuk kaas in zijn snavel. De vos wilde dit eigenlijk wel hebben maar hoe? Die vos speelde het slim. Hij prees de raaf om zijn prachtige zang: “ik zou je zo graag eens horen zingen”. De vleierij van de vos lukte: de raaf wilde gaan zingen maar liet de kaas vallen. De vos maakte zich hiermee snel uit de voeten…. Maar ach: de raaf is wel een mooie vogel hoor! De grootste uit de kraaienfamilie. Dus toch wel iets positiefs ook.

En dan over de weg zelf? Toen ik in de jaren 80 in Apeldoorn kwam wonen reed ik geregeld door deze straat op weg naar het centrum. Geen straat met allure: flatjes uit de wederopbouwperiode van de jaren ’50. Mensen waren blij met een “eigen dak” boven het hoofd. “Eigen dak” want de flats waren eigendom van woningbouwvereniging “De Goede Woning”. Maar na 50 jaar – begin van 2000 bleek de dat de flats aan het eind van hun levensduur waren. Renovatie was niet rendabel: er moest gesloopt worden. Protesten tegen deze sloop klonken niet en vanaf 2003 werd er gesloopt en opnieuw gebouwd. En ik moet zeggen: het is een mooie straat geworden. De huizen niet al te dicht op de drukke doorgaande weg, toch een klein tuintje voor de onderste woonlaag. En zeker ook een afwisselende bebouwing. Er staan nog oudere rijtjeswoningen aan het begin van de straat, rechts (komende vanaf de Arnhemseweg) staan duplexwoningen: dus 2 verdiepingen waarop gewoond kan worden: kijk maar naar één van de foto’s: daarop zie je 4 huisnummers. Verder heel mooie en ruime flats. Met als extraatje ook nog een mooie entree waar kunstenaars hun werken tentoonstellen. Dit merkte ik pas toen ik foto’s ging maken. Erg leuk gedaan! Misschien een reden om eens door deze straat te wandelen?

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Het weer in Apeldoorn

booked.net

Luister Radio Apeldoorn