RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Kerkgangers bezoeken dienst in de buitenlucht: 'Gelukkig is het mooi weer'

LOENEN - Zo'n 60 mensen hebben zondagochtend bij de Schaapsweide in Loenen een kerkdienst in de buitenlucht bezocht.

Om precies 10.00 uur werd de bel geluid door voorganger Marcel Oostenbrink. Na het zingen van een aantal liederen, gebeden en een collecte, genoten de bezoekers van de eerste tropische dag van het jaar.

Tekst gaat verder onder de reportage.

Bruin worden

'We hebben het goed getroffen', zegt een bezoekster. 'Als het had geregend dan hadden we hier zeker niet gezeten, maar gelukkig is het mooi weer.' Een andere bezoeker zegt: 'Heerlijk een beetje bruin worden nog, dat gecombineerd met de kerkdienst, dat is helemaal mooi!'

Voorganger Marcel Oostenbrink is erg blij met het weer. 'Ik had een pet op en ik heb nu een gewoon t-shirt aan. In de kerk zou ik iets anders dragen. Mijn pet heb ik uiteindelijk nog uitgeleend aan een jongetje dat ontzettend met zijn ogen aan het knijpen was door de zon.'

Geen schapen

De laatste jaren is het traditie geworden om kort na het Scheerdersfeest een gezamenlijke kerkdienst te houden, een oecumenische dienst wordt dat ook wel genoemd. En die dienst is dan altijd bij de Schaapsweide. 

Het thema van de dienst is Herders gezocht. De collecte is bestemd voor Raja, een stichting voor straatkinderen in India.

Zie ook: 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn